pixel

HUNIPER PERMETEZŐ

Magyar szántóföldi permetezőgépek gyártása és egyedi fejlesztése 1977-óta!
TERMÉKEINK

Permetezőink fejlesztésénél elsődleges szempont a gép egyszerű kezelhetősége és strapabíró, megbízható mivolta. Célunk, hogy vevőink a permetezésre rendelkezésre álló rövid időt maximálisan és pontosan fel tudják használni a munkavégzésre. Gépeink általános, minimális karbantartást igényelnek, melyhez természetesen bármikor elérhető cégünk. Ez első szezon után rendszerint önállóan végezhető feladatot jelent.

Nincs szervizhálózatunk, mert egyszerűen nincs szükség rá, viszont teljes körű alkatrészellátást biztosítunk. A mi gépünk 20 éves stabil befektetés.

 

huniper permetezőgép
önjáró permetezőgép huniper

A Huniper Permetező Kft. egy főként permetezőgépeket és műtrágyaszóró gépeket gyártó, magyar tulajdonú családi vállalkozás. Célunk a legkorszerűbb gépek gyártása, összhangban a magyar és az Európai Uniós szabványokkal. Olyan gépeket gyártunk, melyek a legújabb fejlesztésekkel, precíziós eszközökkel működnek.

A garancia a több évtizedes hírnevünk, tapasztalatunk és a folyamatos fejlesztéseink. Alapvetően hazai közép- és nagyüzemek, illetve egyéb belföldi vállalkozások tartoznak a felhasználóink közé.

Cégünk elkötelezett abban, hogy minél közelebbi kapcsolatot alakítsunk ki a vevőkörünkkel, amely azt eredményezi, hogy az üzleti kapcsolataink rendszerint baráti kapcsolatokká fejlődnek. A kereskedőink által értékesített gépek is gyári beüzemelésben és betanításban, illetve garanciában részesülnek. Az üzleti partnereinket családtagként kezeljük. Folyamatosan naprakész kapcsolatot tartunk velük. Első kézből értesülnek fejlődésünk minden állomásáról.

A Huniperesektől jövő minden információra igényt tartunk. A Huniperesek egy nagy család, amelybe Önt is idevárjuk!

Történetünk

Az 1970-es években alacsony szintű volt a permetezőgép-gyártás, ezért a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) műszaki vezetése úgy döntött, hogy konstruálni kell egymenetes permetezőgépeket, melyek megfelelenek a kor kihívásainak. Ezek egyszerű, kis gépek, adapterek voltak abban az időben. Kókai Miklós 1976-ban gyakornokként kezdte meg az egymenetes gépek konstruálását a HKG-nál.

Ekkor alakult ki a későbbi cégnév, a HUNIPER is, mely egy mozaikszó, jelentése: Herceghalmi Univerzális Permetezőgép.

A részben Rába-Steigerre épített gépek olyan sikeresek voltak, hogy 1992 után, a kft. megalakulása után is rendeltek még belőlük.

1980 fordulópont a Huniperek életében, mert ekkor kezdődik el a folyékony műtrágya szóró gépek gyártása az IKR – amely a legnagyobb magyar mezőgazdasági cég, és a Huniper gépek jelenleg is legnagyobb megrendelője – elveivel összhangban. Ez idő alatt 8-10 szabadalom is keletkezett, melyeknek részese volt Kókai Miklós.

Huniper
önjáró permetező

1982-ben indult meg a nagy teljesítményű, vontatott gépek gyártása. Ekkor 3 világbanki tendert nyert el a HKG permetezőgépek gyártására. Az első 20-25 db, a második és a harmadik egyenként több, mint 100 db permetezőgép legyártását jelentette. A 2. világbanki tender gyökeres változást hozott: a koncentrált tandem futóművel, mely Huniper szabadalom, a Huniper permetezőgépek túlszárnyalták az addigi csúcsot, a 100 hektáros napi teljesítményt.

1982-ben jött a magyar targonca ötlete is, mely szintén Huniper szabadalom és szintén nagy siker lett.

1982-ben 2 irányba lehetett elindulni: holland import keretek felhasználásával kooperációs gyártás vagy önjáró permetezőgépek gyártása jól bevált traktorokkal. Az irányvonal az előbbi lett. 1992-ig az eddig említett gépekkel, konstrukciókkal folyt a gyártás.

1996-ig import automatikák segítették a pontos kijuttatást, de ezek nem voltak pontosak, nem voltak magyar specifikusak. Ezért a Huniper kifejlesztett egy saját automatikát, mely átütő siker lett. 1997-ben kialakítják a Hunidózis elnevezésű automatikát, melynek nagy sikere lett.

A következő fontos évszám 2002. A Talajtani Kutató Intézet egy konzorciumot szervezett, melynek célja egy GPS-szel vezérelt növényvédelmi rendszer kialakítása volt. Az eredmény: kialakult egy számítógépes rendszer, mely műholdas vezérléssel vezet egy gépet, mely Huniperes rendszerrel van ellátva; a Huniper az IKR-rel közösen úttörővé vált a kutatásban; a rendszer a bábolnai napokon (mezőgazdasági napok) bemutatásra került – azóta is siker.

2002-ben indult be az önjáró permetezőgépek kifejlesztése és gyártása az olasz Polmac céggel közösen. Ezek a gépek képesek a kifejlett kultúrában is növényvédelmet végezni, és ezt sokkal pontosabban teszik, mint a légi növényvédelem. Ma már ezeket a gépeket a Huniper permetező Kft. 18-27 méteres szórókerettel és akár 4000 literes tartállyal gyártja, melyekkel egy nap – 10 órás műszakkal számolva – 180 hektár permetezésére képes, a legkorszerűbb precíziós megoldásokkal és vezetéknélküli vezérléssel felszerelve.

Frema Aiglon 80 önjáró permetezőgép

Termékeink